Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα
«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα» είπε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Μιλώντας από το Νταβός, όπου σήμερα θα συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Τζακ Λιου ενώ θα συμμετέχει σε πάνελ με τον Β. Σόιμπλε, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ακόμα κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες στο μέλλον». Μίλησε για πολύ καλά σημάδια από την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες και για μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση το 2015.

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», ανέφερε και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη».

«Όσο πιο γρήγορα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη, τόσο το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της», είπε ο Πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι όλοι οι εταίροι μας θέλουν την έγκαιρη ολοκλήρωση της επανεξέτασης και είμαι σίγουρος ότι θέλουν μια επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση της επειδή μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ