Κατρούγκαλος: Θέλουμε καλές θέσεις εργασίας και όχι θέσεις τύπου “πίτσα ντελίβερι”

Κατρούγκαλος: Θέλουμε καλές θέσεις εργασίας και όχι θέσεις τύπου “πίτσα ντελίβερι”
Τις ελληνικές θέσεις για το ασφαλιστικό θα εξηγήσει στη σύνοδο του ΟΟΣΑ ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ενώ περιέγραψε και τις θέσεις για το μέλλον της εργασίας

«Είμαι εδώ για να συζητήσω σε διμερείς επαφές με συναδέλφους μου, το μεγάλο ζήτημα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού» εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κατρούγκαλος στο πλαίσιο των εργασιών της Διυπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι με θέμα «Το μέλλον της αγοράς εργασίας».

«Θεωρούμε ότι δεν είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά θέμα ταυτότητας της ίδιας της ΕΕ. Όπως και στο παρελθόν έχουμε επιδιώξει να μεταφέρουμε το θέμα των διαπραγματεύσεων από το διμερές επίπεδο στο διεθνές, ζητώντας τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έτσι και τώρα θέλουμε να διευρύνουμε τα στηρίγματά μας στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών». Παράλληλα, ο υπουργός στοχεύει, μέσω διμερών συναντήσεων με Ευρωπαίους ομολόγους του, να πείσει και εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για το νομοσχέδιο που ο ίδιος έχει ετοιμάσει.

«Προφανώς η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή γιατί αρκετές από τις θέσεις αυτές, δεν τις συμμερίζονται όλοι οι δανειστές, αλλά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο είμαστε εδώ. Για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση, με συμπληρωματικά ερείσματα στους συμμάχους μας στην Ευρώπη, γιατί, όπως ξέρετε, οι δανειστές μας στην Ευρώπη είναι και εταίροι μας» «Η δική μας άποψη για το μέλλον της αγοράς εργασίας και για το πώς θα γίνει ευρύτερη, είναι ότι θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας και όχι θέσεις τύπου “πίτσα ντελίβερι” είπε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ