«Την αγωνία του ελληνικού λαού» μετέφερε ο Κουτσούμπας στον ΠτΔ

«Την αγωνία του ελληνικού λαού» μετέφερε ο Κουτσούμπας στον ΠτΔ
"Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τόσο σε ζητήματα που αφορούν εσωτερικές εξελίξεις, όσο και γενικότερες διεθνείς εξελίξεις", δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "εκφράσαμε την ανησυχία μας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το Αιγαίο και τους κινδύνους μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στις συγκρούσεις στην Συρία, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα επισημάναμε την ανησυχία που δημιουργεί η τουρκική επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αφορμή την ΝΟΤΑΜ της προηγούμενης εβδομάδας για ουσιαστικά περιορισμό της κυριαρχίας σε όλο το Αιγαίο από τον Βορρά μέχρι το Νότο για ένα χρόνο, πράγμα που εξάλλου το έχει κάνει και στο παρελθόν, αλλά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της όξυνσης των προβλημάτων και των ανταγωνισμών στην περιοχή δημιουργεί μεγαλύτερους κινδύνους".

Την ανησυχία του όμως εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας και για το Κυπριακό: "Το Κυπριακό, φυσικά, είναι στην επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική όχι μόνο της Τουρκίας αλλά γενικότερα και άλλων μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή με την προσπάθεια δημιουργίας, ενός, ουσιαστικά, νέου Σχεδίου Ανάν σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση, εκφράζουμε και γι' αυτό την ανησυχία μας".

Συνεχίζοντας μίλησε για τις εξελίξεις στην ΕΕ: "Βεβαίως, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις εξελίξεις στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, τα προβλήματα της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης που συνεχίζονται, τόσο στην Ευρώπη, στην χώρα μας και διεθνώς με μεγάλες οικονομίες να μπαίνουν στην διαδικασία της επιβράδυνσης των οικονομιών τους και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τους λαούς, κυρίως για τον λαό της Ελλάδας".

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ είπε οτι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπροστά στην νέα χρονιά, μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά, όπως το Ασφαλιστικό, για το οποίο έκανα και πριν δήλωση και αναφέρθηκα σε αυτό μετά την συνάντηση που είχα με τον κ. Κατρούγκαλο, τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως για όλα τα υπόλοιπα μέτρα ως προαπαιτούμενα του Μνημονίου που θα πλήξουν τον ελληνικό λαό, τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει κινδύνους".

Νωρίτερα, ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, ενόψει του Ασφαλιστικού, μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αγωνία του ελληνικού λαού, αναφέροντας "δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Είναι από τα ζητήματα που μας απασχολούν και, βεβαίως, θεωρούμε ότι μόνον ο λαός μας μπορεί να δώσει τη λύση μέσα απ'τους αγώνες του. Τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Τα προβλήματα λύνονται με τη λαϊκή συμμετοχή και φυσικά, να ακουστεί αυτή η φωνή του λαού."

Τόνισε την σημασία που είχε η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου σε μονογονεϊκή οικογένεια στο Περιστέρι, για την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι "κακώς είδε το φως της δημοσιότητας", με τον κ. Κουτσούμπα να επισημαίνει στην συνέχεια ότι "χρειάζονται και νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι χιλιάδες οι μονογονεϊκές οικογένειες που υπάρχουν στη χώρα μας. Επίσης, είναι οι πολύτεκνες οικογένειες, είναι οι άνεργοι, είναι οι τρίτεκνοι που πλέον, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να θεωρούνται ότι είναι πολύτεκνες οικογένειες κι'αυτές. Γιατί, με τα προβλήματα υπογεννητικότητας που υπάρχουν στην πατρίδα μας, και λόγω της κρίσης και των σοβαρών προβλημάτων, είναι πλευρές - επιμέρους θα μου πείτε - αλλά απασχολούν σοβαρά τον ελληνικό λαό."

"Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλά ζητήματα των διεθνών εξελίξεων στην περιοχή. Γεμίζει η Μεσόγειος πολεμικά πλοία, πολεμικά αεροπλάνα και από αυτή την άποψη ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να τα κουβεντιάσω μαζί σας, με την αρχή αυτής της Νέας Χρονιάς, να σας πω τις απόψεις του ΚΚΕ" πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούμπα για την επίσκεψη και την ενημέρωση επί των απόψεων του ΚΚΕ, που χαρακτήρισε "εξαιρετικά χρήσιμες", υπογραμμίζοντας στην συνέχεια: "οφείλω να πω δημόσια τούτο, είναι χρέος του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν είναι θέμα προσωπικών σχέσεων: Μπορεί οι θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος να απέχουν πολύ από την τρέχουσα και κρατούσα πολιτική επιλογή, η οποία είναι και επιλογή του Ελληνικού Λαού μετά τις εκλογές, όπως τόνισα. Ένα όμως οφείλει να ομολογήσει καθένας και πρώτος εγώ: Την συνέπεια και την ειλικρίνεια, με την οποία το Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει και στηρίζει τις θέσεις του. Και αυτό, στο πολιτικό μας σύστημα σήμερα και συγκεκριμένα στην ομαλή λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές."

"Όφειλα να κάνω αυτήν την επισήμανση και θέλω να την εκλάβετε ως έκφραση ειλικρίνειας από την πλευρά μου και δεν ενέχει καμία διάθεση να σας φανώ αρεστός. Καλή δύναμη εύχομαι, και ευχαριστώ πάλι για την ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις σας" κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να του αντεύχεται, επίσης, "καλή δύναμη".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ