Οι έντεκα νομοθετικές ρυθμίσεις για το 2016

Οι έντεκα νομοθετικές ρυθμίσεις για το 2016
 «Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015, η οποία ολοκληρώθηκε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μέχρι τα μέσα Γενάρη ολοκληρώνει η κυβέρνηση τη δέσμευση της και καταθέτει στη Βουλή την πρόταση της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Τόνιςε ότι ειναι το τελευταίο βήμα πριν την "πηγή" της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

Λέμε όχι σε τερατογενέσεις τύπου οικουμενικής κυβέρνησης ανέφερε ο πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση δεσμεύεται από μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που μας έδωσε η λαϊκή βούληση συμπλήρωσε.

Βούληση μας η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, είπε ο πρωθυπουργός. Να ξεμπερδέψουμε με το παλαιό, ανέφερε. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει πρακτικές του παρελθόντος, τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, σημειώνοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες , μεταξύ άλλων για το ασφαλιστικό, την δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, την θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

Επίσης με νόμο η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους πολίτες να εμφανίσουν έσοδα που έχουν αποκρύψει χωρίς επιπτώσεις, γιατί σε αντίθετη περίπτωση τα αδήλωτα έσοδα θα φορολογηθούν και με επιπτώσεις για όσους τα έχουν αποκρύψει.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε καταιγιστικές εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, καθώς αποκάλυψε ότι ο γγ της κυβέρνησης κ. Καλογήρου, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό με τον κ. Φαλτσιανί, από τον οποίο παρέλαβε λίστα με χιλιάδες διεθνείς συναλλαγές και την παρέδωσε στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ