Άκαρπη η συνάντηση Μουζάλα με τους δημάρχους - Το απόγευμα οι τελικές ανακοινώσεις

Άκαρπη η συνάντηση Μουζάλα με τους δημάρχους - Το απόγευμα οι τελικές ανακοινώσεις
Λύση για τη μεταφορά των μεταναστών αναζητούν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα οι οποιοι συναντήθηκαν το πρωί και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 5 το απόγευμα.  

Ο κ. Μουζάλας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το απόγευμα θα ανακοινωθεί μία συναινετική λύση, καθώς θα συζητηθούν ορισμένες προτάσεις προκειμένου να καταλήξουν σε αποδεκτή λύση, με μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, όπως τόνισε.

«Πιστεύω πως στις 5 η ώρα θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε μόνο καλά νέα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Τόνισε ότι στόχος είναι να βρεθεί η χρυσή τομή που θα λύνει το πρόβλημα έλλειψης χώρων για τη φιλοξενία των εκτοπισμένων, αλλά ταυτόχρονα θα αποδεικνύει στους κατοίκους πως οι ανησυχίες τους για μόνιμους καταυλισμούς «δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα».

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ελπίδα πως η συνεργασία για τους προσωρινούς καταυλισμούς θα αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν και οι δήμαρχοι μετά τη συνάντηση, κάνοντας λόγο για μια λύση κοινά αποδεκτή απ' όλους.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά την πρώτη συνάντηση με τον κ. Μουζάλα τόνισε ότι υπάρχουν προτάσεις από την πλευρά τους, τις οποίες θα καταθέσουν στον υπουργό. «Είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συνάντηση. Πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά παράλληλα να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια και υγεία» τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ