Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται για την άρνησή του να συμμετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας
Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Λιβαδειά, περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό είπε ότι από τη μια υπάρχει ένας ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και από την άλλη η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει στην Α. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή, επισημαίνοντας ότι το σύνολο εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής είναι αδιάσπαστο και υπογραμμίζοντας πως "μια κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, είναι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και πολέμους".


Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "διεκδικεί για λογαριασμό πάλι του κεφαλαίου, μερίδιο από τη νέα μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή και τον σκληρότατο ανταγωνισμό που διεξάγεται ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα. Άλλο πράγμα βέβαια ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη μοιρασιά με άνισους όρους σε σύγκριση με άλλες χώρες".

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί. είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου, ενώ αναφορικά με τα εργασιακά και κυρίως το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.

"Ισχύει απόλυτα αυτό που λέει το Κόμμα μας: Ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, το λαό, όχι μόνο για όσους είναι συνταξιούχοι ή όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους" ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Μάλιστα, έκανε λόγο για "ειδικό βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" που επειδή είναι "νεόκοποι διαχειριστές και μάλιστα με "αριστερό παρελθόν" και "κοινωνικό δήθεν πρόσωπο", μπορούν να εξαπατούν πιο εύκολα τον λαό".

Δεν πρέπει να υποτιμηθεί το γεγονός, συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, πως στις τελευταίες απεργίες ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε απεργία εναντίον των αποφάσεων της δικής του κυβέρνησης - πρακτική, όπως είπε, των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων γενικότερα, και του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ταυτόχρονα "οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες,δεν χάνουν ευκαιρία να μιλούν για την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση, για να υλοποιήσει όσο πιο γρήγορα τη συμφωνία που υπέγραψε".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι ο καπιταλισμός σήμερα δεν είναι στην φάση, ούτε και μπορεί να γυρίσει πίσω και να κάνει τις παραχωρήσεις που έκανε στο παρελθόν, αλλά είναι πλέον υποχρεωμένος να τσακίσει τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα και γι' αυτό "όσες κυβερνήσεις, όσα κόμματα επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σύστημα και τους νόμους του, αντί να παλέψουν για να το ανατρέψουν, όχι μόνο θα ακολουθήσουν βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά θα υιοθετήσουν και εκείνη την προπαγάνδα, προκειμένου να τη δικαιολογήσουν."

"Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, αρνούμενο να συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, παίρνοντας και το αντίστοιχο κόστος και που επιβεβαιώθηκε και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και στην Ιταλία και τη Γαλλία παλιότερα και θα επιβεβαιωθεί και στην Πορτογαλία, αυτό ένας κόσμος μπορεί σήμερα να το καταλάβει καλύτερα" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε πως οι φωνές για συναίνεση και συνεννόηση έχουν πυκνώσει στην φάση της πιο άγριας επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα με κύριο στόχο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των άλλων κομμάτων το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου γρήγορα και με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις.
Επισημαίνοντας πως υπάρχουν και "ορισμένοι πιο πονηροί που εκφράζοντας και τις ανησυχίες της αστικής τάξης λένε: αν υπάρχει συναίνεση όλων των κομμάτων, ποιος θα κάνει αντιπολίτευση; Μόνο το ΚΚΕ;" πρόσθεσε ότι "γι' αυτό κι έχουν πυκνώσει και οι συζητήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού".

Είπε ότι η αντιπαράθεση στην ΝΔ δεν αφορά τις προσωπικές φιλοδοξίες των υποψηφίων προέδρων, αλλά συνίσταται στην διαπάλη στο εσωτερικό της για το ιδεολογικό-πολιτικό της στίγμα και αν αυτό θα είναι "κεντροδεξιό" και συναινετικό σε κυβερνήσεις συνεργασίας ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πιο "καθαρόαιμο δεξιό" που θα ενσωματώνει και "δυνάμεις αντικομμουνιστικές, φιλοναζιστικές, παλαιοβασιλικές και άλλες που ορισμένες σήμερα έχουν βρει στέγη στη ΧΑ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια συγκατοικούσαν στο κόμμα της ΝΔ."

Είπε ότι αντίστοιχη είναι η συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ "να τους κλέβει το ψωμί" καθώς προσεγγίζει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, προσθέτοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και η αναμόρφωση του "οπορτουνιστικού χώρου με τη συγκρότηση της ΛΑΕ του Λαφαζάνη, μαζί με άλλα οπορτουνιστικά σχήματα και ομάδες με προτάσεις, που όλο και περισσότερο θυμίζουν τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση. Τα δε τσιράκια της ΧΑ άρχισαν να ψηφίζουν στην ευρωβουλή τα ευρωπαϊκά εξάμηνα, που περιλαμβάνουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, την εποπτεία, την επιτήρηση, που βιώνει βάναυσα ο λαός μας και εδώ κάνουν τους νταήδες οι ψευτοπαλληκαράδες δολοφόνοι οπαδοί του Χίτλερ" πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι "έβγαλαν από την ναφθαλίνη μέχρι και τον τέως βασιλιά", ενώ "έχουν κάνει πολιτικό παράγοντα του τόπου, μια καρικατούρα της πολιτικής, τον Λεβέντη, που έχει γίνει τηλεοπτικός μαϊντανός, αφού οι θέσεις του εκφράζουν τους πιο μύχιους πόθους του κεφαλαίου, λαγός του άλλωστε είναι, σε αυτό το πολιτικό τσίρκο".

"Απέναντι στο λαό, λοιπόν, διαμορφώνεται ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων, που όλοι τους συμφωνούν ότι πρέπει να θυσιαστούν όλα τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για να επιβιώσει το κεφάλαιο" επισήμανε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας "ο λαός μας, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, να μην φοβηθεί την όποια αστάθεια του πολιτικού συστήματος, αντίθετα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να τη διευρύνει με τον αγώνα του και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ριζικές ανατροπές".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ