Λεβέντης: Όσο επιμένουμε σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις πάμε πίσω

Λεβέντης: Όσο επιμένουμε σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις πάμε πίσω
Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως «όσο επιμένουμε σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις πάμε πίσω. Μόνο για οικουμενική κυβέρνηση ενδιαφερόμουν από το 1990, πρότεινα κυβερνήσεις συνασπισμού και όσο γίνεται πιο μεγάλες. Όσο πάμε προς αυτοδύναμες κυβερνήσεις ρέπουμε προς το φασισμό, όσο πάμε προς κυβερνήσεις συνασπισμού ρέπουμε προς τη δημοκρατία».

Σχολίασε μάλιστα και τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν γίνεται ένας Τσίπρας να λέγεται αριστερός και να έχει απόψεις περί διακυβερνήσεως μιας χώρας με τον Αβέρωφ. Συμπλήρωσε ότι «απορώ που ελπίζουν ότι ένα κόμμα που μπήκε τώρα στη Βουλή θα σηκώσει τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος. Αυτοί που ψήφισαν μνημόνια τραβούν την ουρά τους έξω και λένε σήκωσε Λεβέντη τις αμαρτίες του κόσμου. Αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε κυβέρνηση συνασπισμού πάμε χαμένοι».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο Β. Λεβέντης είπε ότι «δεν θα γίνει το ραντεβού από πλευράς μου. Αφού έσπευσε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι είναι κατά των οικουμενικών κυβερνήσεων, είναι ραντεβού για να πιούμε ούζο, δεν είναι ραντεβού εργασίας και σοβαρότητας».

Σχολιάζοντας τις περικοπές στις συντάξεις δήλωσε «αν κοπούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις πλησιάζουμε τα 4 δις ευρώ. Αν σε αυτά συμπληρωθούν και άλλα όπως να φύγουν οι αργόμισθοι, είναι γεμάτη αργόμισθους η Βουλή είναι συγγενείς βουλευτών και δεν δουλεύουν, οι αργόμισθοι στους δήμους, τότε είναι παραπάνω τα χρήματα. Δεν έχουμε κάνει σχέδιο κάθαρσης του δημόσιου τομέα, είναι εργαζόμενοι ευσυνείδητοι και τρωκτικά μαζί σε ένα σύνολο και έτσι γίνεται πλαδαρός όλος ο δημόσιος τομέας. Δεν τολμά ο Τσίπρας γιατί είχε κρατικοδίαιτη αντίληψη».

Τέλος, από το Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι «αγαπώ την Ευρώπη και το ευρώ, αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω νομοσχέδια στη Βουλή που δεν υπήρξε συνδιαμόρφωση και καλούμαι να καλύψω το κενό της κυβέρνησης αν την εγκαταλείψουν κάποιοι βουλευτές της» σημείωσε ο ίδιος και αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ