Πρώτα το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και μετά η δόση

Πρώτα το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια  και μετά η δόση
Καμία εκταμίευση δόσης δεν πρόκειται να γίνει μέχρι να ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τα κοκκινα δάνεια που θα ορίζει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως ανέφερουν πηγές της Κομισιόν τονίζοντας ότι αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group εφόσον υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το νομοσχέδιο θα ψηφισθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ώστε την Παρασκευή, σε νέα σύσκεψη του Euroworking Group, να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης 2 δισ. ευρώ, αλλά και η αποδέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης αναφέρουν ότι στη νέα συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς θα επιχειρηθεί να προσδιορισθούν τα ακριβή κριτήρια βάσει των οποίων θα εγκρίνεται η προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς στις περιπτωσεις που το ετήσιο εισόδημα των δανειοληπτών ξεπερνά το όριο της φτώχειας.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία θα περιλαμβάνει και τη χρήση του πιστωτικού ιστορικού του κάθε δανειολήπτη και το πόσο συνεργάσιμος ήταν στη σχέση του με τις τράπεζες.