Γιούνκερ: Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν αλλάζουν την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό

Γιούνκερ: Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν αλλάζουν την πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό
Οι επιθέσεις στο Παρίσι δεν θα πρέπει να προκαλέσουν ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής της G20 στην Αττάλεια, της Τουρκίας.

"Αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις αυτές είναι ακριβώς αυτοί από τους οποίους προσπαθούν να γλιτώσουν οι πρόσφυγες και όχι το αντίθετο και κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να ξαναδούμε στο σύνολό της την ευρωπαϊκή πολιτική όσον αφορά το θέμα των προσφύγων", τόνισε ο Γιούνκερ, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

"Δεν θα πρέπει να μπερδεύουμε τις διαφορετικές κατηγορίες των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη", πρόσθεσε . Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στη σορό ενός από τους δράστες των επιθέσεων της Παρασκευής, στο Παρίσι, είχε περάσει από την Ελλάδα."Ο υπεύθυνος για τις επιθέσεις στο Παρίσι... είναι ένας εγκληματίας κι όχι ένας πρόσφυγας, όχι ένας άνθρωπος που ζητάει άσυλο", επισήμανε. "Θα καλούσα αυτούς στην Ευρώπη που προσπαθούν να αλλάξουν την μεταναστευτική ατζέντα που έχουμε υιοθετήσει (...) να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα αυτό", υπογράμμισε και κατέληξε: "Βλέπω τη δυσκολία αλλά δεν βλέπω την ανάγκη να αλλάξουμε τη γενική μας προσέγγιση".