Επίθεση ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες

Επίθεση ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες
Η κυβερνητική ανικανότητα και οι παλινωδίες, δημιουργούν νέα αδιέξοδα για την χώρα, προειδοποιεί το ΠΑΣΟΚ σε ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε σήμερα.

Όπως αναφέρει, μετά την αρνητική εξέλιξη στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες, έρχεται και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος (που οι ίδιοι υπέγραψαν) και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Η Κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες, καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ανάπτυξη, αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις.

Κυριαρχεί η διγλωσσία, το «αλλαλούμ», ο εμπαιγμός των πολιτών.

Αντί να οργανώσουν σοβαρά και υπεύθυνα την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, συζητούν το πώς θα «κερδίσουν» χρόνο, αναβάλλοντας την καταβολή των υποχρεώσεων του κράτους.

Ο Πρωθυπουργός δείχνει για δεύτερη φορά να επιδιώκει μια «άνωθεν» πολιτική λύση, με άγνωστες προϋποθέσεις και όρους.

Η Κοινωνία, ο λαός, αγωνιούν και δεν μπορεί να βρίσκονται σε μια διαρκή ομηρία.

Οι 650.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ ακόμη περιμένουν. Τώρα το Υπουργείο επαναλαμβάνει το «από Δευτέρα».

Οι δανειολήπτες ανησυχούν για τον κίνδυνο πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που πλήττονται από τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, και οι χιλιάδες ηλικιωμένοι που υφίστανται την αύξηση του ΦΠΑ στα γηροκομεία, υφίστανται εμπαιγμό από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στο Ασφαλιστικό ο Υπουργός Εργασίας κάθε ημέρα ανακοινώνει και βαρύτερες ρυθμίσεις.

Τώρα απειλεί να οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία μετά τα capital controls τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, προαναγγέλλοντας αυξήσεις εισφορών.

Φθάνει πια. Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση.

Η Κυβέρνηση οφείλει τώρα:

  • Να διαπραγματευθεί σοβαρά και με εναλλακτικές προτάσεις με τους εταίρους για όλα τα μείζονα ζητήματα.
  • Να αποφύγει νέα υφεσιακά μέτρα, και επώδυνες παρεμβάσεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
  • Να επιταχύνει την διαδικασία αξιολόγησης του Προγράμματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους.

Το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις ζητά:

1) Να δοθούν ΤΩΡΑ, άμεσα τα οικογενειακά επιδόματα στους 650.000 δικαιούχους του ΟΓΑ. Χωρίς άλλη καθυστέρηση.

2) Να μην κάνει ούτε βήμα πίσω η Κυβέρνηση από τις ρυθμίσεις προστασίας, που φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ (Νόμος Κατσέλη), για την προστασία της Α’ κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών.

3) Να ακυρώσει την επιβολή ΦΠΑ στην Εκπαίδευση και την αύξησή του στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα στηρίξει στην Βουλή –σε συντονισμό με τα άλλα κόμματα- την Νομοθετική Ακύρωση αυτού του μέτρου που πλήττει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

4) Να καταθέσει επιτέλους ο Υπουργός Εργασίας τις προτάσεις του για το μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος διάλογος που θα εγγυηθεί ένα σύστημα βιώσιμο, δίκαιο και με αξιοπρεπείς συντάξεις.