Φίλης: «Σχήμα λόγου» οι πενταροδεκάρες

Φίλης: «Σχήμα λόγου» οι πενταροδεκάρες
"Σχήμα λόγου" χαρακτήρισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ για "πενταροδεκάρες", μια δήλωση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το Μάξιμου εξέφρασε την ενόχλησή του για τις επίμαχες δηλώσεις του υπουργού.

Eιδικότερα, όπως μεταδίδει το skai.gr, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού ο κ. Φίλης ανέφερε "δε μιλώ με σχήματα λόγου, μιλώ για ουσία, ουσία είναι η ανόρθωση του δημόσιου σχολείου".

"Ένα πράγμα θέλω να δηλώσω. Με κάθε τρόπο θα δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση και την ανόρθωση του δημόσιου σχολείου. Αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού και από αυτό θα κριθούμε" δήλωσε ο υπουργός.

Τις δηλώσεις του ότι ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ανασκευάσει στο μεταξύ μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, κάνοντας λόγο για πλήρη παραποίηση των λεγομένων του.

"Ήταν σωστό που επιβλήθηκε ο κλιμακωτός ΦΠΑ, αντί για το 23%" σχολίασε από την πλευρά της στον σταθμό μας η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου. "Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε στον λαό ένα "success story"... Να πάψουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όσοι τόσα χρόνια ισοπέδωσαν τη δημόσια εκπαίδευση" ανέφερε.