Γεροβασίλη: Πολλά από τα μέτρα είναι άδικα και δεν θα λύσουν τα προβλήματά μας

Γεροβασίλη: Πολλά από τα μέτρα είναι άδικα και δεν θα λύσουν τα προβλήματά μας
«Πολλά από τα μέτρα είναι άδικα και δεν θα λύσουν τα προβλήματά μας», παραδέχτηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υποστηρίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση δέχτηκε μια συμφωνία για να αποτρέψει τα χειρότερα, για να χτίσει και να προστατεύψει τους Έλληνες.

Όσον αφορά το θέμα του 23% ΦΠΑ στην εκπαίδευση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι το τέλος της εβδομάδας η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει στο ζήτημα του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» διευκρινίζοντας πως γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί λύση και να μην ισχύσει αυτό το «οριζόντιο» και «άδικο» μέτρο, όπως το χαρακτήρισε.

Μιλώντας για όσα υπολείπονται από τα προαπαιτούμενα είπε ότι το 30% αφορά νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα υπόλοιπα είναι υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι προσθέτοντας ότι «πρέπει μέχρι τις 10-15 Νοεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί».

Κληθείσα να σχολιάσει τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο και εάν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει μέχρι το 2018.

"Μεταρρυθμίζουμε το σύστημα από μηδενική βάση", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι αυτή η διαδικασία δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

"Πιστεύουμε ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε διαμορφώσει μία άλλη πραγματικότητα για τη χώρα, με σκληρή δουλειά που πρέπει να κάνουμε", υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη

Τόνισε, τέλος, ότι η πρώτη αξιολόγηση ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης «γιατί έτσι θα ανοίξει η συζήτηση για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέου