Σκουρλέτης: Το πόρισμα των σοφών για το ασφαλιστικό έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα

Σκουρλέτης: Το πόρισμα των σοφών για το ασφαλιστικό έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα
Στη διαβεβαίωση ότι το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό δεν δεσμεύει την κυβέρνηση προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης υπογραμμίζοντας ότι ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός.

Μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των "κόκκινων" δανείων, σημειώνοντας πως συνολικότερα το θέμα των κόκκινων δανείων "πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση" αλλιώς η προσπάθεια θα είναι "ατελέσφορη".

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά, όπως είπε, δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Για τη γγ Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Αναφορικά με τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντας νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ