Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της ΝΔ - Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της ΝΔ - Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία
Την έναρξη των διαδικασιών εκλογής Προέδρου αποφάσισαν μετά από συνεργασία που είχαν χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του κόμματος να είναι θέμα ωρών.

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM:

«Ασφαλώς και εμμένω. Καταλαβαίνω ότι πάμε πλέον σε μια διαδικασία εξελίξεων στο θέμα, αλλά νομίζω ότι εκείνο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να αποτραπούν γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης.
Οσον αφορά τον ίδιο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σε συνομιλία με δημοσιογράφους σήμερα, ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

"Προς το παρόν κλίνω στο «όχι» γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος", δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Εάν δεν είναι τελικά υποψήφιος ο κ. Μεϊμαράκης, υποψήφιος μπορεί να είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μπει στην κούρσα και ο Μάκης Βορίδης.

Εντομεταξύ προβληματισμός επικρατούσε από χθες στη Συγγρού, κυρίως σε ό,τι αφορά το εύρος της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στις εκλογές, με κορυφαία παντως στελέχη του κόμματος μα εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, επιδιώκοντας να απομονώσουν τις αιχμές που άφησαν οι Μ. Βορίδης και Αδ. Γεωργιάδης για την προεκλογική τακτική του προέδρου του κόμματος.

Στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν ότι τα αίτια της νέας ήττας πρέπει να αναζητηθούν στο παρελθόν, καθώς όταν ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την ηγεσία η ΝΔ υπολειπόταν του ΣΥΡΙΖΑ άνω των δέκα μονάδων.

Οι υποστηρικτές του νυν προέδρου δηλώνουν μάλιστα ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να πετύχει τη μεγαλύτερη συσπείρωση που είχε ποτέ η παράταξη».