Ποια ονόματα "ακούγονται" για νέοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ποια ονόματα "ακούγονται" για νέοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Σε μεγάλες αλλαγές φαίνεται πως σκέφτεται να προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, όσον αφορά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι στο υπουργείο Οικονομίας δεν αποκλείται να παραμείνει ο Νίκος Χριστοδουλάκης αλλά και στο Υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει ως αναπληρωτής υπουργός ο κ. Δ. Μάρδας.

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να παραμείνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Επιπλέον, την προσεχή Τετάρτη -όπως όλα δείχνουν- θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μαζί του και ο κ. Μουζάλας (καθώς πιθανολογείται πως δεν θα έχει ορκιστεί ακόμη η νέα κυβέρνηση).

Σε κάθε περίπτωση, στους κόλπους της Κουμουνδούρου υπάρχουν θετικές απόψεις για το πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο υπουργείο Αμυνας μάλλον θα μείνει ο Πάνος Καμμένος ενώ αρκετά ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Βουλής. Διάδοχος της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να είναι ο Ν. Βούτσης ή ο Δ. Βίτσας ενώ ακούστηκε και το όνομα του Γ. Δραγασάκη.

Για την θέση του υπουργού Εσωτερικών ακούγεται ο Γ. Σακελλαρίδης ή ο Π. Σκουρλέτης εάν αποφασίσει να μετακινηθεί από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Πιθανότατα να επιστρέψουν στο υπουργικό συμβούλιο οι Χρ. Σπίρτζης (αν. Υπουργός Μεταφορών) ο Γ. Κατρούγκαλος (υπουργός Εργασίας) ο Γιώργος Σταθάκης (υπ. Ανάπτυξης), η Θ. Φωτίου και η Ράνια Αντωνοπούλου ως αναπληρώτριες υπουργοί, ο Χρ. Βερναρδάκης (αν. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης), ο Ν. Κοτζιάς (υπ. Εξωτερικών).

Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Π. Κουρουμπλή αλλά και του αν. Υπουργού Γ. Ξάνθου.

Οι στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα, Αλ. Φλαμπουράρης και Ν. Παππάς αναμένεται να επανέλθουν στις θέσεις των υπουργών επικρατείας με τις αρμοδιότητες που κατείχαν στο παρελθόν όπως και η Όλγα Γεροβασίλη ως κυβερνητική εκπρόσωπος.

Από τους ΑΝΕΛ αναμένεται να συμμετέχουν εκτός του κ. Καμμένου η Έλενα Κουντουρά καθώς και η κ. Μ. Κόλλια- Τσαρουχά.