Reuters: O νικητής θα πρέπει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας

Reuters: O νικητής θα πρέπει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας
Στις κάλπες «σπεύδουν» οι Έλληνες για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει το έργο να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος αλλά και να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, μεταδίδει το Reuters.

O Aλ. Τσίπρας, που έχασε τη μάχη με την Ευρώπη για να λήξει η οικονομική λιτότητα στην Ελλάδα, επιδιώκει την επανεκλογή του, σχεδόν ένα μήνα αφότου παραιτήθηκε, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της Παρασκευής έδειξαν πως θα δοθεί μάχη για την πρωτιά μεταξύ Τσίπρα-Μειμαράκη, με τον τελευταίο να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την κακή κατάσταση της οικονομίας.

Κανένα από τα δυο κόμματα δεν αναμένεται να λάβει ποσοστό της τάξεως του 38%, που είναι το όριο για την απόκτηση της αυτοδυναμίας, σημειώνεται στο δημοσίευμα. Άρα ο νικητής θα πρέπει να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών παρακολουθούνται και από το εξωτερικό, καθώς ο νικητής θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που υπεγράφη το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ