Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δεν έκανε στροφή

Γεννηματά:  Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δεν έκανε στροφή
Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι η κυβερνητική σταθερότητα, από την οποία θα εξαρτηθεί η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων η Φ. Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα ABC .

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι χωρίς αυτά τα τρία στοιχεία δεν μπορεί να αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη προς τη χώρα μου, άρα δεν μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες για επενδύσεις, άρα και για ανάπτυξη.Και χωρίς ανάπτυξη δεν μπορούμε να πολεμήσουμε την απαράδεκτα υψηλή ανεργία, που είναι η μεγάλη πληγή της πραγματικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λιγότερη ανεργία σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση, ενίσχυση ρευστότητας στην αγορά, άρα τόνωση της επιχειρηματικότητας, άρα ανάπτυξη. Όλα είναι ένας κύκλος και όλα αυτά είναι μία προτεραιότητα. Και για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις που θα συζητήσουμε με όσα κόμματα θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την κοινή εθνική προσπάθεια μετά τις εκλογές.

Ζητάμε για αυτό δύναμη από την δύναμη της κοινωνίας ώστε να αποτελέσουμε τον καταλύτη για την σταθερότητα της χώρας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «εμείς θέλουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία, όχι μόνο με τη συμμετοχή των δύο πρώτων κομμάτων, αλλά όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα συμφωνήσουν με την κοινή λογική, δηλαδή με βάση μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με σαφή χρονοδιαγράμματα και στόχους, χωρίς εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς από κανέναν και για κανέναν.

Σχεδόν όλα τα κόμματα που λένε ότι βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, έχουν σήμερα συμμετάσχει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε κυβερνήσεις από το 2011 και μετά. Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που δεν έκανε στροφή, παρά το υψηλό πολιτικό κόστος που πλήρωσε. Εμείς ό,τι λέγαμε τότε, λέμε και σήμερα. Δεν αλλάξαμε θέσεις. Όλοι οι άλλοι ήρθαν στις θέσεις μας. Εμείς ό,τι λέγαμε έγινε και ό,τι λέμε τώρα θα γίνει».

Σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά «οι Έλληνες σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες, οι κεντροαριστεροί πολίτες μας ζητούν να πορευτούμε μαζί. Οι άνθρωποι αυτοί σκόρπισαν μετά τις διπλές εκλογές του 2012. Οι περισσότεροι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι πήγαν σε μικρότερα κόμματα και κάποιοι ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία γιατί έτσι έκριναν ότι θα εμποδίσουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Τώρα βλέπουμε πολλούς από αυτούς να επιστρέφουν σπίτι τους. Και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι στις εκλογές θα αναδειχθούμε ο τρίτος πόλος, ο πόλος της κεντροαριστεράς, ανάμεσα στην εθνικολαϊκιστική αριστερά και τη νεοφιλελεύθερη και όλο και περισσότερο λαϊκίζουσα δεξιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ