Μεϊμαράκης: Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε

Μεϊμαράκης: Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε
Την εκτίμηση ότι όσο η Ελλάδα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για συνεργασία την επόμενη ημέρα των εκλογών.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μειμαράκης τόνισε ότι «απαιτείται όλος ο παραγωγικός κόσμος της χώρας που εχει μείνει όρθιος να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή που άλλωστε δεν δείχνει να έχουμε μεγάλες διαφορές».

Όπως είπε οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι δεξιές και αριστερές.

«Ακόμα και αν δεν θέλει οφείλει να μας δώσει την ανοχή του στην υλοποίηση αυτών των θεμάτων» τόνισε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος και χαρακτήρισε καταστροφικές τις εκλογές.

«Οι εκλογές δεν είχαν λόγο να γίνουν», είπε ενώ άφησε αιχμές πως ο κ. Τσίπρας πριμοδοτεί με την πολιτική του τη Χ.Α.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Μειμαράκη «όσο η χώρα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα τόσο θα πιέζονται τα ποσοτά της ΧΑ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα πως η ΝΔ πρεσβεύει το παλιό λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ένα κόμμα 18 ετών και επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση.

«Όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι» εκτίμησε.

Οι βασικές κατευθύνσεις

Ο κ. Μειμαράκης παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πως θα κινηθεί την επομένη των εκλογών μια κυβέρνηση της ΝΔ τονίζοντας πως στόχος του είναι να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Τον Νοέμβριο που θα πάμε στην αξιολόγηση τα 3 δισ. που θα πάρουμε θα τα ρίξουμε κατευθείαν στην αγορά για να μπορέσει η αγορά να αναπνεύσει» είπε ενώ έδωσε έμφαση και στα μεγάλα έργα.

«Το μνημόνιο προβλέπει ύφεση. Αν εμείς μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε τα μεγάλα έργα και να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ τότε η ύφεση δεν θα είναι αυτή που προβλέπεται στο μνημόνιο» είπε ενώ αναφέρθηκε και στη δυνατότητα να περιοριστούν τα σκληρά μέτρα.

«Αν μέχρι και το Πασχα του 16 καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς σε καποιες περιπτώσεις κυρίως των μεταρρυθμίσεων, θα έχουμε πιθανότητες να λιάνουμε κάποιες πτυχές του μνημονίου. Για να παω να συζητήσω πρέπει να έχω εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο.

«Η ανάπτυξη είναι για τους πολλούς. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για τους λίγους. Το αναπτυξιακό σχέδιο πρέπει να γίνει από μια εθνική ομάδα Δεν έχουν χρώμα τα αναπτυξιακά προγράμματα» είπε καλώντας τον κ. Τσίπρα να συμμετάσχει στη συζήτηση.

« Ο κ. Τσίπρας πρέπει να έρθει σε αυτά, είτε μετέχει στην κυβέρνηση είτε όχι. Εμείς ζητήσαμε να πάμε στην ομάδα διαπραγμάτευσης και δεν μας δέχτηκε» τόνισε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας λέγοντας πως «η μεγαλύτερη αποεπένδυση υπήρξε όταν μπήκαν τα κάπιταλ κοντρόλ».

Για τις κατηγορίες περί διαπλοκής

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό. Δεν περιμενα ότι θα δηλητηριάζε το κλίμα φέροντας δήθεν υποθέσεις διαφθοράς. Εγώ ακόμα και τώρα δεν κάνω χρήση θεμάτων που αφορούν συνεργάτες του. Αυτή είναι η ηθική της αριστεράς; Πώς θα σπιλώσεις καθαρούς ανθρώπους; Ο πρωθυπουργός εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης;» είπε ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στην υπόθεση Φλαμπουράρη.

«Ο Τσίπρας επαθε μεταλλαξη. Μου λέει συνέχεια ψέματα, δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Βλέπει ότι εγώ δεν σηκώνω το θέμα Φλαμπουράρη, Κατρούγκαλου, Βαλαβάνη. Τους εγκαλώ γιατί πρώτοι άρχισαν να ξεφεύγουν , να βρίζουν» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Μειμαράκης είπε πως η συζήτηση είναι σε εξελιξη.

«Ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Είμαστε υπερ της ενοποίησης ταμείων» τόνισε υπενθυμίζοντας πως στην ουσία τα δημοσιονομικά μέτρα τα έχει περάσει ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Κυριακή των εκλογών επισημαίνοντας πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα υπάρχει κυβέρνηση.

«Αν ειμαστε πρωτοι θα υπάρχει κυβέρνηση. Αν ο κ. Τσίπρας είναι πρώτο κόμμα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση» είπε, ενώ αποκάλυψε πως ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται ονόματα για την κυβέρνησή του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ