Μεϊμαράκης: Αλλάζουμε τη χώρα αλλάζουμε κι εμείς

Μεϊμαράκης: Αλλάζουμε τη χώρα αλλάζουμε κι εμείς
Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το πρωί της Κυριακής στην 80η ΔΕΘ.

Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

«Σε στρατηγικό κενό βρίσκεται ο κ. Τσίπρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σε αυτό απέδωσε τις τοποθετήσεις του όπως και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί.

Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.

«Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.

«Πιστεύετε ότι την επομένη των εκλογών ο κ. Τσίπρας θα είναι αρχηγός, και αρχηγός συγκροτημένου κόμματος», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

«Διαβάζω τα κείμενα των "53" και είναι χειρότερα από της Αριστερής πλατφόρμας. Πώς θα είναι συμπαγής μια τέτοια κοινοβουλευτική ομάδα», είπε. Χαρακτήρισε «πολύ παλιό κόμμα» τον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα καταρρεύσει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα θα επιστρέψει στα «βασικά» ποσοστά του, που είχε όταν ξεκίνησε.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε δε ότι «η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερή διακυβέρνηση. Δεν μπορεί ένα κόμμα ακόμα και αυτοδύναμο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων στη Βουλή μόνο του. Ακόμα και με 151 έδρες θα κάνουμε συμμαχίες».

Για μεταναστευτικό

«Η κατάσταση δεν πάει καλά», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ, υπογραμμίζοντας δε ότι δεν έχει επισκεφθεί τα νησιά γιατί κατά τηνν προεκλογική περίοδο κάτι τέτοιο μοιάζει υποκριτικό. «Πρέπει να δούμε το θέμα με την ανθρώπινη πλευρά και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε προκειμένου να μη γίνει μία βόμβα στα θεμέλια της χώρας», τόνισε.

«Είχε εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική είχαν εκπεμφθεί άλλα μηνύματα και γι αυτό δεν υπήρχε η σημερινή ροή. Πρέπει να γίνει πλήρης διαχωρισμός μεταξύ μεταναστών και προσφύγων. Οι μετανάστες πρέπει να επαναπροωθηθούν. Θα έπρεπε να υπήρχαν οι δομές για την εξυπηρέτηση των προσφύγων. Το μήνυμα ότι δεν φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορα γιατί δεν ξέρουμε αν υπάρχουν και το ότι εδώ είναι η κατάσταση ξέφραγο αμπέλι, η έλλειψη επιτροπής για να πάρουμε τα κονδύλια... Δεν επισκέφθηκα τα μέρη που έχουν επιβαρυνθεί για να μην προκαλέσω», είπε χαρακτηριστικά.

Για την Παιδεία

«Εμείς είμαστε υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «καθώς πιστεύουμε πως επειδή θα πληρώνονται δίδακτρα θα μειώσουμε το κόστος. Επιπλόν θέλουμε να προσφέρουμε παιδεία με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα εδώ, στην Ελλάδα. Να προσελκύσουμε φοιτητές εδώ που θα φέρουν χρήματα στη χώρα, αντί να εξάγουμε χρήματα και γνώσεις». Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, «κάνουμε λόγο για δωρεάν παιδεία, αλλά για ποια δωρεάν παιδεία μιλάμε αν ένα παιδί από τη Θεσσαλονίκη περάσει στην Κρήτη; Αν υπάρχει ένα ερευνητικό κέντρο στη χώρα, είναι βέβαιο πως ο γονιός θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα. Η δωρεάν παιδεία σε ορισμένους τομείς τελικά είναι μύθος. Το ζητούμενο είναι να βελτιώσουμε τη δημόσια παιδεία, δίνοντας περισσότερα κίνητρα».

Όσον αφορά στην ανεργία, με απασχολεί στο σύνολό της, τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Με απασχολεί η ανεργία των νέων, όμως περισσότερο με απασχολεί η ανεργία του 50άρη. Πρέπει να δούμε πώς θα τον γλυκάνουμε, γιατί έχει γονατίσει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε πάνω στο θυμό τους να παρασυρθούν προς τα κάτω» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν προγράμματα τα οποία θα μπορέσουν να ανακουφίσουν τους άνεργους. Δεν λέμε ότι αυτό θα τους δώσει πίσω την αξιοπρέπειά τους, όμως αυτά τα προγράμματα θα τους ανακουφίσουν. Οι επενδύσεις φέρουν δουλειές και υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε την ανεργία».

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ