Κοτζιάς: Δεν πράττει καλώς ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών

Κοτζιάς: Δεν πράττει καλώς ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών
"Δεν πράττει καλώς ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών να παρουσιάζει δική του διαρροή ως ανακοίνωση κύκλων του Υπουργείου Εξωτερικών" ανταπαντά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωσή του, στα σχόλια διπλωματικών κύκλων που απάντησαν στις επικρίσεις του για το θέμα της αποχής της Ελλάδας στο ψήφισμα του ΟΗΕ για τα χρέη των κρατών.

"Όφειλε δε, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών να έχει προηγούμενα ενημερωθεί για τις συχνότατες προφορικές οδηγίες, κατά διαστήματα και καθημερινές, που είχε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, επί του ζητήματος του χρέους και της συμμετοχής της Ελλάδας στην ομάδα των 77. Ακόμα δε περισσότερο, όφειλε να αναζητήσει τα γραπτά τηλεγραφήματα- οδηγίες επί του θέματος" προσθέτει ο κ. Κοτζιάς.

"Παραδειγματικά" σημειώνει ο κ. Κοτζιάς, "υπενθυμίζεται στον κ. υπουργό, εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα- οδηγία στις 19.6.2015 μόλις διαμορφώθηκε το ψήφισμα για το χρέος, στο οποίο υπογράμμιζε ο τότε υπουργός Εξωτερικών ότι ως προς το ”διανεμηθέν σχέδιο απόφασης με θέμα ‘Αρχές για διαδικασία αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους' παρακαλώ όπως υποστηρίξετε ενεργά προσπάθειες δημιουργίας εν θέματι πολυμερούς νομικού πλαισίου” δηλαδή ψηφίσματος. Συνέχιζε δε το τηλεγράφημα, ”Τούτο ανεξαρτήτως προηγούμενης ελληνικής στάσης και υπό το φως σύντονης προσπάθειας κυβέρνησης για αναδιάρθρωση χρέους,... που επιτρέψει αναπτυξιακή ανασυγκρότηση χώρας”. Υπογραφή ”Κοτζιάς” και τρεις σελίδες με αναλυτική στήριξη οδηγίας".

"Σε απλά ελληνικά" καταλήγει ο πρώην ΥΠΕΞ "συμπράττουμε και στηρίζουμε το ψήφισμα που θα προκύψει ανεξάρτητα απόψεων και πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων που συνδέονταν με συμφέροντα δανειστών. Αυτά προς το παρόν".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ