Τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού (pdf)

Τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού (pdf)
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η λίστα των υποψηφίων που θα στελεχώσουν Το Ποτάμι στις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας ανθρώπους που ανήκουν στις δημιουργικές δυνάμεις και συνομιλούν απευθείας με την τοπική κοινωνία.

Οι 396 υποψήφιοι του κόμματος, 408 συμπεριλαμβανομένου του ψηφοδελτίου Επικρατείας, προέρχονται από το χώρο της ελεύθερης αγοράς, των επιχειρήσεων, των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και από τον αγροτικό κλάδο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως επικεφαλής, είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης και στα Χανιά. Στην Α' Αθήνας πρώτος ο Σπύρος Λυκούδης, στη Β' Αθήνας οι Γρηγόρης Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γιώργος Αμυράς και Αντιγόνη Λυμπεράκη, στη Β' Θεσσαλονίκης η Κατερίνα Μάρκου, στο υπόλοιπο Αττικής ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Η βασική αλλαγή σε σχέση με τον Ιανουάριο βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, το οποίο θα ανακοινωθεί έως την Τετάρτη, όπου αντί για τον Παν. Καρκατσούλη, επιλέχθηκε ο πρώην Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη, Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη, η εκπροσώπηση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων όπως ΑΜΕΑ, χρόνια πάσχοντες, ΛΟΑΤ κλπ. αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην επιλογή των υποψηφίων. Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ποσοστό του γυναικείου φύλου ανάμεσα στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού, το οποίο αγγίζει το 35%.

"Το Ποτάμι συμπλέοντας με άλλες δυνάμεις αλλά κυρίως έχοντας συμμάχους τους πολίτες και με αυξημένο κατά 5% τον απόλυτο αριθμό των υποψηφίων βουλευτών του σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου ξεκινά τη μάχη των εκλογών έτοιμο να διαμορφώσει την επόμενη μέρα", τονίζουν από τη Σεβαστουπόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ