Βενιζέλος: Πρέπει να υπάρξει ευρυτάτη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων

Βενιζέλος: Πρέπει να υπάρξει ευρυτάτη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων
Την ανάγκη συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ΄ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλ. ευρυτάτη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

"Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;", διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι "είναι αναγκαίο" και εκτιμώντας ότι "θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων".

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε επανάληψη εκλογών και ότι την επομένη θα πρέπει "να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του και τα οπίσθιά του και κανείς να μην αυτοαποκλείεται από την κυβέρνηση αυτή εφόσον αποδέχεται το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο".

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι χρειάζεται μια οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και μια οικουμενική κοινωνία.

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο σχήμα, λέγοντας:

"Βεβαίως πρέπει να πει το ΠΑΣΟΚ ότι η προτίμησή μας είναι η συμμετοχή όλων. Δεν μπορεί να απαλλαγεί κανείς από την ευθύνη. Φαντάζεστε ότι έρχεται πρώτη η ΝΔ, απαλάσσεται ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του από την ευθύνη των επομένων σκληρών αποφάσεων; Τι ασυλία είναι αυτή;", διερωτήθηκε και ερωτηθείς σχετικά είπε: "Ναι θα τον αναγκάσει. Γιατί εμείς σηκώσαμε το βάρος του δικού του μνημονίου, το οποίο ούτε αναπόφευκτο ούτε μοιραίο ήταν;".

ΠΗΓΗ: Mega