Μεϊμαράκης: Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας

Μεϊμαράκης: Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας
Ξεκινάμε τον αγώνα για να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και πρόσθεσε ότι καλούμε τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευθούν ξανά την ΝΔ για την κυβέρνηση.

«Στηρίζομαι πάρα πολύ στο ότι οι βουλευτές θα δώσουν την μάχη στο νόμο τους και ότι θα πειθαρχήσουν και θα πάνε συντεταγμένα με ενιαίο πολιτικό λόγο, γιατί είναι ώρα μάχης και στην μάχη πειθαρχούμε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι το κόμμα έχει και πρόγραμμα και πρόταση διακυβέρνησης που θα την παρουσιάσει ολοκληρωμένη στην ΔΕΘ. Επίσης, ανέφερε ότι όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα είναι ξανά στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε πανικό, ότι είναι «λίγος» και ζήτησε δύο τηλεμαχίες.

«Εμείς του δίναμε τη στήριξη μας στα μεγάλα και αυτός σκεφτόταν τα πολύ μικρά... Σκεφτόταν τις εκλογές, σκάβοντας το λάκκο μας την ώρα μας που του δίναμε στήριξη... Αυτό δείχνει πόσο μικρός είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά επικαλούμενος σχετική δήλωση του κ. Τσίπρα ότι είχε αποφασίσει την προσφυγή στις κάλπες ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου. Δήλωσε δε ότι η πολιτική του πρωθυπουργού κόστισε στη χώρα, στον πολίτη, στην οικονομία στις σχέσεις με τους εταίρους.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι από την εξαγγελία των εκλογών μόνο η ΝΔ δεν αιφνιδιάστηκε, αντίθετα είναι έτοιμη και μετά την επίσημη ανακήρυξη θα αρχίσει να τρέχει η καμπάνια του κόμματος στο διαδίκτυο. Προκάλεσε δε τον κ. Τσίπρα σε αναμέτρηση. «Ήδη ζήτησα δύο ντιπέιτ, ένα με όλους τους αρχηγούς και ένα με τον κ. Τσίπρα. Του λέω από τώρα, όποτε θέλει, με όποιους όρους θέλει» ανέφερε.

Συνεχίζοντας τον κατηγόρησε ότι είπε πολλά ψέματα που στοιχίζουν όμως στην χώρα. Έλεγε ότι θα σκίσει το μνημόνιο και τελικά έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει πείσει τους πολίτες να προσέχουν την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι το αποτέλεσμα που ήταν κακό.

Ρώτησε δε γιατί δεν έκανε εκλογές πριν το μνημόνιο αλλά κάνει αφού το έχει ψηφίσει. Σήμερα ο πολίτης έχει να συγκρίνει πεπραγμένα δικά μας με πεπραγμένα δικά μας. Μετεκλογικά δεν εφάρμοσε τίποτε από όσα υποσχόταν. Με ψέματα αντιμετώπισε και τις αποκαλύψεις για τα περί εξόδου από το ευρώ.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη αστάθεια και αβεβαιότητα, δεν αντέχει ανεύθυνους να παίζουν την χώρα στα ζάρια, χρειάζεται ειλικρίνεια, συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι εμείς βάλαμε πλάτη όποτε χρειάστηκε, είπαμε ναι στην Βουλή και μιλάμε με όλους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στην σχέση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη θέτοντας ερωτήματα για το τι έγινε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τι κρύβουν και οι δύο. Απαντώντας σε αιτιάσεις για το ύφος του λόγου του είπε ότι «δεν είμαι δήθεν όπως είναι αυτός και δεν θα πω ψέματα όπως είπε αυτός». Αναρωτιέται κανείς υπάρχουν ακόμη πολίτες που θέλουν να τον ακούνε και τον εμπιστεύονται; ρώτησε ο ίδιος..