Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον... ανόητο Σίσυφο

Ο Βαρουφάκης παρομοιάζει τον Τσίπρα με τον... ανόητο Σίσυφο
Τα μελλοντικά του σχέδια και την άποψή του για την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίρπας ξεδίπλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μιλώντας στο ΑΒC ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές καθώς, όπως είπε «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα».

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική». «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι» είπε για τη συμφωνία.

Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές»

Εκτίμησε, δε, ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.