Τσίπρας: Η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς

Τσίπρας: Η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η εκλογική μάχη δεν πρέπει να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας τόνισε ότι στόχος είναι το κόμμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών, για τον σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Εξάλλου, υπογράμμισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης και εξωστρεφούς δράσης του κόμματος. Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενου από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, στο οποίο θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εκλογικός στόχος είναι η καθαρή εντολή τετραετίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.