Ο Σκουρλέτης «παγώνει» τις εργασίες στις Σκουριές

Ο Σκουρλέτης «παγώνει» τις εργασίες στις Σκουριές
Την προσωρινή διακοπή των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σκουρλέτης σε δήλωσή του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών και γι' αυτό το λόγο το υπουργείο αποφάσισε την ανάκληση των εγκρίσεων των μελετών αυτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης αυτό μεταφράζεται σε «προσωρινό σταμάτημα» των εργασιών της εταιρείας. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προσθέσει πως οι επενδύσεις είναι απαραίτητες στην Ελλάδα αλλά πρέπει να σέβονται τους όρους στους οποίους έχουν δεσμευθεί έτσι ώστε να μην θίγουν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η απόφαση δικαιώνει των αγώνα των κατοίκων»

Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για διακοπή των
εργασιών στις Σκουριές, ύστερα από ανάκληση των σχετικών τεχνικών μελετών, δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στο οικονομικό, οικολογικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή. Στον αντίποδα αυτής της καταστροφικής επένδυσης, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των εξορύξεων και ιδιαίτερα των αποκαταστάσεων, και θα σέβεται τις κοινωνικές ανάγκες, την προστασία του περιβάλλοντος και τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ