Μάρδας: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls

Μάρδας: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls
​Άγνωστο παραμένει μέχρι πότε θα ισχύσουν τα capital controls, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας.

Αναφερόμενος στα δημόσια ταμεία, ο κ. Μάρδας διαβεβαίωσε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», υπογραμμίζοντας ωστόσο όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Δεν αποκάλυψε αν ο ίδιος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, απαντώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε.

Μιλώντας για τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη για «Σχέδιο Β» που θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, ανέφερε ότι ποτέ δεν τέθηκαν σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσαν μέρος της οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Μάρδας υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, αποσαφηνίζοντας παράλληλα ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».

Αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι κινήσεις του κ. Βαρουφάκη πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας λιτά πως αυτό δεν αφορά το οικονομικό επιτελείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ