Γιατί οι Γερμανοί ήθελαν το Grexit και γιατί η Ιταλία και η Γαλλία στάθηκαν στο πλευρό μας

Γιατί οι Γερμανοί ήθελαν το Grexit και γιατί η Ιταλία και η Γαλλία στάθηκαν στο πλευρό μας
Στην πολιτική και στην διπλωματία δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα εθνικά ή άλλα. Η ανάλυση που ακολουθεί δίνει μια αρκετά κατατοπιστική απάντηση στο ερώτημα γιατί οι Γερμανοί θα ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και γιατί η Γαλλία και η Ιταλία αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το RA της έκθεσης ένα Grexit:

- Θα οδηγούσε στην μαζική απώλεια καταθέσεων από τις Ιταλικές τράπεζες καθιστώντας αναγκαία την επιβολή Capital Controls. Προσοχή, δεν τίθεται θέμα εξοδου της Ιταλίας, που θα ηθελε η πλειοψηφία των Ιταλών, αλλά απόλυτη οικονομικη εξόντωση και καταστροφή της Ιταλικής βιομηχανίας ειδικά των τομέων που λειτουργούν ως SKD φέρνοντας στοιχεια από την Άπω Ανατολή.
- Θα ακολουθούσε η Ισπανία πρώτα με επίθεση από τις αγορές και αμέσως μετά εκροή των καταθέσεων παρά την προσπάθεια στήριξης που θα έκανε το Βερολίνο.
- Θα κλονιζόταν η Γαλλία ως τρίτο σύμπτωμα και πολιτικά θα παραδιδόταν στο Βερολίνο με άσχημες συνέπειες για την οικονομία και κυρίως για τον γαλλικό δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένα Grexit θα γέμιζε τα ταμεια της Γερμανίας κυρίως από τις εκροές κεφαλαίων από τις τράπεζες του Νότου, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης της θα απογειώνονταν λόγω της υποτίμησης του Ευρώ έναντι του δολαρίου αλλά κυρίως των δις ζεστού χρήματος που θα συνέρρεε σε επενδυτικά προϊόντα της γερμανικής οικονομίάς.

Με απλά λόγια, ο Ολάντ ενημέρωσε αντιπολίτευση και Ρέντσι - Ραχόι πως ένα GREXIT ισοδυναμεί με την απόλυτη καταστροφή και ειναι ενδεχομένως δόλιο σχέδιο της Γερμανίας.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην ιστισελίδαYfhlios.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ