Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ

Σαμαράς: Παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ
Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Από σήμερα, παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ, ζήτησα από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις διαδικασίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τη στάση του στο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι κράτησε τέτοια στάση για να διευκολύνει να εκφραστεί η διακομματική απήχηση του «ναι»

Τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης, έχει την αποκλειστική ευθύνη να φέρει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους.

Είχαμε προειδοποιήσει, υπογράμμισε, ότι το δημοψήφισμα θα ερμηνευθεί ως μήνυμα αποχώρησης από το ευρώ.

Κάλεσε τους εταίρους να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει εντός του ευρώ. Κάθε άλλη αντίδραση θα είναι ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει όλοι μαζί να εξουδετερώσουμε την απειλή διχασμού.

Την παραίτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, φέρεται να είχε ζητήσει η βουλευτής του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου η κα Μπακογιάννη φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως αν αυτή είναι το πρόβλημα είναι διατεθειμένη να αποσυρθεί από την κούρσα για την ηγεσία και να παρατηθεί και αυτή.

Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης αναφέροντας ότι μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το παλαιό πολιτικό σύστημα είναι καιρός να αποχωρήσει. Όπως ανέφερε επίσης πρέπει οι Έλληνες να προχωρήσουν ενωμένοι.