Δραγασάκης: Είμαστε αρκετά κοντά στη συμφωνία

Δραγασάκης: Είμαστε αρκετά κοντά στη συμφωνία
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας σε τραπεζίτες δηλώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με τους εταίρους και θα επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη σύγκλιση το σαββατοκύριακο.

Συνάντηση με τραπεζίτες είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη σκιά των εκροών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο κος Δραγασάκης πήγε στα γραφεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Πειραιώς, Alpha Bank ΑΛΦΑ -5,31%, Εθνικής, Eurobank και Attica Bank.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε στους τραπεζίτες ότι «έχουμε φτάσει αρκετά κοντά στη συμφωνία και ευελπιστούμε να πλησιάσουμε περισσότερο προς την επίτευξή της το σαββατοκύριακο», ενώ από την περιγραφή του φάνηκε ότι ορόσημο είναι η Σύνοδος Κορυφής.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες επισήμαναν στον αντιπρόεδρο τα αυξημένα προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται στις τελευταίες ημέρες και διαμήνυσαν ότι τα αποθέματα ρευστότητας εξαντλούνται καθώς αυξάνουν σε καθημερινή βάση οι εκροές.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα των capital controls με τον αντιπρόεδρο να δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στη δική του αντίληψη δεν έχει υποπέσει καμία τέτοιου τύπου συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ