Ντάισελμπλουμ:«Θα προτείνω στο Eurogroup αναβολή της εκλογής, η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή»

Ντάισελμπλουμ:«Θα προτείνω στο Eurogroup αναβολή της εκλογής, η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή»
Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επεμβαίνει στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με δήλωσή του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Εξηγεί πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή «απαιτεί όλη την προσοχή» και για το λόγο αυτό θα ζητήσει αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

«Θα προτείνω στο Eurogroup την αναβολή της εκλογής του επικεφαλής για τον Ιούλιο. Η Ελλάδα απαιτεί όλη την προσοχή. Και, η εκλογή δεν πρέπει να ηγηθεί της συζήτησεις στις διαδικασίες», έγραψε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

Στο προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επόμενου επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο νυν πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι εκ νέου υποψήφιος, και μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, προηγείται του αντιπάλου του, Ισπανού Λουίς ντε Γκίντος, με ψήφους 11 προς 8.

Την ίδια ώρα πάντως, με μερικά μόλις λεπτά διαφορά, ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες μεταδίδουν πως «ανωτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης» εκτιμά πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup «θα είναι πολύ σύντομη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ