Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν είναι κίνδυνος για το ευρώ»

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν είναι κίνδυνος για το ευρώ»
«Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμα για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση», υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός.

Βελτιωμένη κρίνει τη θέση της Ευρωζώνης συνολικά παρά την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας στο περιοδικό Focus.

"Πέντε χρόνια μετά το πρώτο πρόγραμμα εξακολουθούμε να μιλάμε ακόμα για βοήθεια προς την Ελλάδα. Παρόλα αυτά η Ευρώπη είναι συνολικά σε προφανώς καλύτερη κατάσταση", αναφέρει.

Και προσθέτει: "Κάποτε η Ελλάδα έθετε ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ σε κίνδυνο, αυτό το ζήτημα δεν τίθεται πλέον".

Σημειώνει ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών ότι "σε κάθε κρίση κρύβεται μια ευκαιρία" και εκτιμά ότι το πιο σημαντικό μάθημα της κρίσης είναι πως "το ευρώ ως κοινό νόμισμα και επίσης η Ευρώπη ως πολιτική κοινότητα λειτουργούν μόνο όταν όλοι τηρούν τους κοινούς κανόνες".

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε αυτό το σημείο φέρνει ως παράδειγμα τις επιτυχημένες όπως λέει ιστορίες της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου που τα προηγούμενα χρόνια με την βοήθεια των εταίρων τους αλλά και με δικές τους δυνάμεις προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις.

"Μόνο έτσι λειτουργεί το οικοδόμημα της Ευρώπης", υπογραμμίζει και συμπληρώνει πως "η κοινή ανάπτυξη των κρατών γίνεται μόνο βήμα βήμα" και "έτσι καθιστούμε την ευρωπαϊκή ενότητα πιο ισχυρή, με το να ισχύουν για όλους οι κανόνες και να εφαρμόζονται, αυτή παραμένει η προϋπόθεση για την αλληλεγγύη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ