Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα για το «πού βαδίζει η χώρα»

Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα για το «πού βαδίζει η χώρα»
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητάει να ενημερωθεί για το τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής καθώς και την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του πως η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον πρωθυπουργό να αναζητά εναγωνίως συνεχείς επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και με τον Γάλλο Πρόεδρο ώστε να δημιουργεί την εντύπωση "μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου", η οποία ωστόσο καταλήγει σε παραπομπή στην τρόικα και τους θεσμούς.

Επισημαίνει τις αντιφατικές δηλώσεις που διοχετεύει - σύμφωνα με τον ίδιο - η κυβέρνηση αναφορικά με τα θέματα της διαπραγμάτευσης και κάνει λόγο για "λεβέντικες δηλώσεις ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι εάν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων υπό συνθήκες πρωτογενούς ελλείμματος στο οποίο δυστυχώς επέστρεψε η χώρα".

Καλεί δε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή για το “που βαδίζει η χώρα” και για το τι "πρόκειται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες ενόψει της 30ης Ιουνίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ