Σακελλαρίδης: Τελική συμφωνία μέσα στο επόμενο 10ήμερο

Σακελλαρίδης: Τελική συμφωνία μέσα στο επόμενο 10ήμερο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Ελλάδα σκοπεύει να ανταποκριθεί σε όλες τις πληρωμές της τον Ιούνιο. Εκτίμησε ότι συμφωνία θα υπάρξει και θα εγκριθεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια τελική συμφωνία «μέσα στο επόμενο 10ήμερο», που θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ, επιδιώκει η κυβέρνηση όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από την Ρίγα όπου βρίσκεται με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών. Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, απάντησε πως η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα «με τον τρόπο που τίθενται».

Επιβεβαίωσε ότι οι πιστωτές ζητούν δυο συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 23%, και προτείνουν μάλιστα την ένταξη της ενέργειας στον υψηλό συντελεστή. Η ελληνική πλευρά πάλι αντιπροτείνει τρις συντελεστές στο 7% (όπου θα βρίσκονται τα περισσότερα τρόφιμα), το 14% και το 22%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί πως η συμφωνία θα κατατεθεί στο σύνολό της στη Βουλή, λέγοντας πως σταδιακή κατάθεση μεμονωμένων νομοθετημάτων θα ισοδυναμούσε με το «μαρτύριο της σταγόνας».

Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι η συμφωνία θα εγκριθεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι θα φέρει την έγκριση του πρωθυπουργού και του υπουργικού συμβουλίου, και δεν πρόκειται να παραβιάζει την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση στις εκλογές του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ