Βαρουφάκης:«Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων»

Βαρουφάκης:«Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων»
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών το Σάββατο κάνοντας λόγο για πράγματα «ιερά».

Μια ημέρα έπειτα από τις έμμεσες προειδοποιήσεις του για ρήξη με τους εταίρος και τις αναφορές στο «Κούγκι» ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως «οι μισθοί και οι συντάξεις είναι ιερά πράγματα», σημειώνοντας ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει πιθανότητα να διακινδυνευτούν για οτιδήποτε άλλο».

Μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ -που τον εντόπισε στον δρόμο με τη μηχανή του- και ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους και το αν οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ άφησε αιχμές για τους πιστωτές της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η άλλη πλευρά είναι ήξεις αφήξεις».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απόλυτη συλλογικότητα της κυβέρνησης, τονίζοντας πως τα μέτρα που θα συμφωνηθούν, θα περάσουν από την ελληνική βουλή.

«Θα περάσουν τα μέτρα που εμείς θα συμφωνήσουμε. Είναι σίγουρο ότι θα περάσουν, για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να περάσουμε μέτρα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που πιστεύει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση», είπε και πρόσθεσε πως δεν θα ληφθούν μέτρα θα έρθουν σε σύγκρουση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Πάντως, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «τίποτα δεν έχει κλείσει ακόμη και όλα είναι στη διαπραγμάτευση», τονίζοντας ότι «θα κλείσουν όλα μαζί».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε όλα μαζί», είπε, ενώ σχολιάζοντας πληροφορίες και δημοσιεύματα που θέλουν τις σχέσεις τους με τους Ευρωπαίους ομολόγους του να μην βρίσκονται σε καλό επίπεδο υπογράμμισε ότι οι σχέσεις τους είναι «άψογες».

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με το γιατί δεν τον θέλουν στην Ευρώπη, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Πάμε μαζί μια βόλτα στο Παρίσι ή στο Βερολίνο ή στις Βρυξέλλες να δεις ποιες είναι οι απόψεις τους; Οι σχέσεις μου με τους Υπουργούς Οικονομικών είναι άψογες. Απολύτως δεδομένο ότι σε προσωπικό και επιστημονικό επίπεδο έχουμε πολύ καλή σχέση».

Σημειώνεται πως λίγη ώρα πριν τις δηλώσεις Βαρουφάκη το Υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει στη διάψευση δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο έκανε λόγο για τελεσίγραφο του Βόλφγκανγ Σόιμπλε προς τον Έλληνα ομόλογό του ότι ο χρόνος τελειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ