Σαμαράς: Έρχεται φοροεπιδρομή - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει

Σαμαράς: Έρχεται φοροεπιδρομή - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει
Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία στη διαπραγμάτευση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας ταυτόχρονα το φόβο ότι έρχεται φοροεπιδρομή, λόγω του ότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει».

Πρέπει να υπάρχει συμφωνία στη διαπραγμάτευση, γιατί άλλο δεν πάει έτσι, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι έρχεται μεγάλη φοροεπιδρομή, λόγω του ότι, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

«Εγώ ήμουνα εκείνος, ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι», τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.

Και υπογράμμισε:

«Η οικονομία, πραγματικά, έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας. Τίποτα δεν δουλεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει αμέσως να γίνει η συμφωνία αυτή. Αρα θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής, αν γίνει αυτή η συμφωνία. Από την άλλη, όμως, πλευρά, οφείλω να πω ότι φοβάμαι ότι επειδή ακριβώς οι ίδιοι έχουν δηλώσει εκατό φορές ότι και ανέτοιμοι ήταν και δεν είχαν όχι plan b, ούτε plan a δεν είχαν, φοβάμαι ότι θα υπάρχει- και αυτά ακούω άλλωστε-πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν «αστερίσκοι» από την ΝΔ ή θα γίνει αποδεκτή η κάθε συμφωνία, ο κ. Σαμαράς απάντησε:

«Εμείς δεν επρόκειτο να είχαμε στοιχεία φοροεπιδρομής, ούτε και τα είχε ανάγκη η χώρα. Η χώρα έβγαινε από το Μνημόνιο οριστικά και ανάγκη για τέτοιες λύσεις, που βλέπω τώρα να προκρίνονται, δεν υπήρχε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανώριμο κιόλας, να σου πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε α, β ή γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε, ως μια παράταξη η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου. Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ