Τσίπρας σε καθαρίστριες: Ο αγώνας σας μου δίνει δύναμη στις διαπραγματεύσεις

Τσίπρας σε καθαρίστριες: Ο αγώνας σας μου δίνει δύναμη στις διαπραγματεύσεις
Αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δόθηκε η δυνατότητα στις γυναίκες αυτές να επιστρέψουν στην εργασία τους, που στερήθηκαν από τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας των καθαριστριών, τόνισε στις επαναπροσληφθείσες καθαρίστριες ότι «εμείς πρέπει να ευχαριστούμε εσάς και όχι εσείς εμάς, γιατί σε δύσκολες στιγμές δώσατε ένα παράδειγμα αυταπάρνησης και αγώνα. Όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος, μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα και ο δικός σας αυτό έκανε».

«Από τον δικό σας αγώνα αντλώ δύναμη», συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε το δυνατό χειροκρότημα της αντιπροσωπείας των καθαριστριών.

Ο κ. Τσίπρας, επιπλέον, υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ έφερε το παράδειγμα των απολυμένων καθαριστριών για να καταδείξει το πόσο άδικα ήταν τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα.

Οι καθαρίστριες από τη δική τους πλευρά είπαν στον πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, διότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι. Μάλιστα τόνισαν πως άμα χρειαστεί θα... του τραβήξουν το μανίκι.

Βγαίνοντας έξω απο το Μέγαρο Μαξίμου οι καθαρίστριες και ο πρωθυπουργός τράβηξαν μια «οικογενειακή» φωτογραφία στη μαύρη μοκέτα της εξωτερικής σκάλας του πρωθυπουργικού γραφείου. Λίγα λεπτά μετά οι καθαρίστριες εξέφραζαν στους δημοσιογράφους την ικανοποίησή τους λέγοντας ότι είναι μια μέρα δικαίωσης για τις ίδιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ