Το βρετανικό ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα της Daily Telegraph

Το βρετανικό ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα της Daily Telegraph
Σε διάψευση σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδας Daily Telegraph το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προχώρησε το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DAILY TELEGRAPH

Εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε, έπειτα από ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ.

Ο εκπρόσωπος του Foreign Office επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι "οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του Βρετανικού ΥΠΕΞ σε όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό «καθώς είναι φρόνιμο οι ταξιδιώτες να έχουν εναλλακτικές μορφές πληρωμής», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ