Επίθεση Μπακογιάννη: Καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες

Επίθεση Μπακογιάννη: Καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες
Έντονη κριτική στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού, από το μήνυμα που στέλνει στον ελληνικό λαό ότι ο Σάββας Ξηρός είναι αγωνιστής.

«Υπάρχει πιο ακραία μορφή φασισμού από αυτή που αφαιρεί ανθρώπινες ζωές; Γιατί για μένα αγωνιστής είναι ο Μανώλης Γλέζος. Αγωνιστής ήταν και ο Παύλος Μπακογιάννης. Στο δικό μου λεξιλόγιο κάποιος χαρακτηρίζεται αγωνιστής, αλλά αυτός, σίγουρα δεν είναι ο δολοφόνος, αλλά το θύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών κράτησης τύπου Γ'.

Η κα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιλέγει να χαράξει νέες διαχωριστικές γραμμές και να σπείρει διχαστικές λογικές και κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί και μάλιστα σε επίπεδο Αρείου Πάγου και υπενθύμισε ότι ο Σάββας Ξηρός έχει καταδικαστεί 5 φορές σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονίες, ένοπλες ληστείες, εκρήξεις και ένταξη στην «17 Νοέμβρη».

«Ο Σάββας Ξηρός έχει αξιοποιήσει όλες τις παροχές που προσφέρει η πολιτεία, νοσηλευόμενος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας», τόνισε σημειώνοντας ότι ο Σ. Κύλλης, ο οποίος χτυπήθηκε μαζί με τον Αξαρλιάν έχασε το μάτι του και έχει πληρώσει ο ίδιος όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις που έχει κάνει.

«Δεν είναι τυχαίο ότι καμία δημοκρατία δεν διαπραγματεύεται με τρομοκράτες, διότι η λογική τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη δημοκρατία. Η ευθεία παρέμβαση της νομοθετικής εξουσίας στις αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι το μεγαλύτερο λάθος σήμερα. Πόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή; Με 1,5 χρόνο φυλάκισης; Τόσο δηλαδή όσο η συκοφαντική δυσφήμιση; Σε ποιο σύστημα δικαιοσύνης το έχετε δει;», υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «και κάποιοι από μας ψηφίσαμε την κατάργηση της θανατικής ποινής πριν ακόμα συλληφθούν οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη».

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά και δεν εκβιάζεται. Το μήνυμα που θέλω να στείλω προς όλους όσοι μας απειλούν μέσω ιστιοσελίδων που θέλουν να σιωπήσουμε απαιτώντας την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού είναι απλό. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ