Η κυβέρνηση απαντά στις προειδοποιητικές βολές του Μάρτιν Σουλτς

Η κυβέρνηση απαντά στις προειδοποιητικές βολές του Μάρτιν Σουλτς
Η κυβέρνηση απαντάει στις προειδοποιήσεις του Μάρτιν Σουλτς προς τον Αλέξη Τσίπρα να μη σπάσει τη γραμμή της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως δεν είναι απαραίτητες οι νουθεσίες, αφού η Ελλάδα γνωρίζει ποιο είναι το αυτονόητο και ότι πρέπει να πράττει κινούμενη εντός ευρωπαϊκού πλαισίου είναι όμως κυριαρχικό δικαίωμα μας η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Για τα οικονομικά και αν θέλουμε κάτι από τη Ρωσία, η κυβέρνηση τονίζει πως αναζητούμε λύση εντός Ευρωζωνης, ενώ το κλίμα λίγο πριν τη συνεδρίαση του Euro Working Group χαρακτηρίζεται θετικό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εκνευρισμός στην ΕΕ και νέο μήνυμα από Σουλτς

Οι εταίροι-δανειστές της χώρας δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι αυτή την προσπάθεια προσέγγισης της Αθήνας με τη Μόσχα και έχουν ήδη διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να... προσέξει».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, έστειλε νέα προειδοποίηση στον Ελληνα πρωθυπουργό να μη σπάσει τη γραμμή της ΕΕ σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς», με την Αθήνα να «αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», τόνισε ο Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur που θα δημοσιευθεί αύριο Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι το έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια αρκετών συζητήσεων, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βασίσει σε αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η ΕΕ το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης χώρας-μέλους της ΕΕ».

Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters: Δεν θέλουμε χρήματα από τη Ρωσία

Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία και επιθυμεί να επιλύσει τα προβλήματα χρέους με την ΕΕ, δηλώνει Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.
«Δεν έχουμε ζητήσει οικονομική βοήθεια», αναφέρει ο αξιωματούχος στο πρακτορείο λίγο πριν τις συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin. «Θέλουμε να λύσουμε τα θέματα του χρέους εντός της ζώνης του ευρώ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ