Βαρουφάκης-Δραγασάκης ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις

 Βαρουφάκης-Δραγασάκης ενημέρωσαν την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις
Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση διήρκησε τρεις ώρες,με βασικούς εισηγητές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και σκοπός ήταν η ενημέρωσηγια την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς εταίρους.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια συνοπτική αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, που τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης, με βάση την εως τώρα κυβερνητική εμπειρία, σημείωσε ότι υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της ΕΕ για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.