Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ευελιξία να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να βγάζουν νόημα

Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει ευελιξία να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να βγάζουν νόημα
Μπορεί η Ελλάδα να έχει την ευελιξία να προσδιορίσει τις μεταρρυθμίσεις, το συνολικό πλαίσιο όμως θα πρέπει να βγάζει νόημα, ξεκαθάρισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Φινλανδία.



Όπως σημειώνει το Reuters, η κ. Μέρκελδιευκρίνισε πως για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων περιμένει τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων που εκτυλίσσονται στο πλαίσιο του Brussels Group στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα σημείωσε πως δεν εκπλήσσεται από το χρόνο που απαιτείται για τη διαπραγμάτευση, καθότι πάντα οι επαφές με την Αθήνα ήταν χρονοβόρες.

Υπογράμμισε ότι το Βερολίνο σταθερά «εργάζεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», με δεδομένο ότι και η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στο κοινό νόμισμα και πως η πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα δεν στηρίζεται στη γερμανική κοινή γνώμη.

Νωρίτερα, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως προκειμένου να καταστεί δυνατή η εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων για την Ελλάδα, η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμόσει τα νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που θα πρέπει προηγουμένως να έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή. ( Δείτε ΕΔΩ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ