Ορκίζονται σήμερα 4 αναπληρωτές υπουργοί

Ορκίζονται σήμερα 4 αναπληρωτές υπουργοί
Ορκίζονται οι Τασία Χριστοδουλοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), τον Κωνσταντίνο Φωτάκη (υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας), τον Δημήτρη Στρατούλη (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και τον Χρήστο Σπίρτζη (αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Σχεδόν 50 ημέρες μετά την ορκωμοσία των συναδέλφων τους ορκίζονται το Σάββατο τέσσερα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την Τασία Χριστοδουλοπούλου (αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), τον Κωνσταντίνο Φωτάκη (υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας), τον Δημήτρη Στρατούλη (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και τον Χρήστο Σπίρτζη (αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Οι τρεις θα δώσουν πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη συνέχεια θα ορκισθεί από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, ο Χρήστος Σπίρτζης. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 13:30. Οι τέσσερις αυτοί υπουργοί δεν είχαν ορκιστεί μαζί με την υπόλοιπη κυβέρνηση, καθώς τα χαρτοφυλάκια που τους ανατέθηκαν δεν προβλέπονταν στην ισχύουσα νομοθεσία για τη διάρθρωση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο χρειαζόταν τροποποίηση η οποία και έγινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ