Φάιμαν:«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και από την πλευρά της»

Φάιμαν:«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και από την πλευρά της»
Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν άσκησε κριτική στη «χαιρεκακία» και στον «κυνισμό» που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα, κάτι που -όπως τόνισε- είναι ανάρμοστο, σε δηλώσεις του σε Αυστριακούς δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, ο ίδιος υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συζήτηση, στην οποία δικαιολογημένα ζητείται να τηρηθούν οι υποχρεώσεις, αλλά «από αυτή την πορεία έχουμε ξεφύγει πολύ» και «αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί τίποτε».

Επικριτικός εμφανίστηκε ο καγκελάριος για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν προσκλήθηκε στην αποψινή ειδική συζήτηση για την Ελλάδα, που γίνεται στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας πως «αυτή η συζήτηση κατέστη επιτακτικά αναγκαία, αφενός διότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και αφετέρου γιατί πρέπει να απαιτηθούν (σ.σ. από την Ελλάδα) συγκεκριμένες προτάσεις».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών της Αυστρίας επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει προσέγγιση και από την πλευρά της Ελλάδας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει σεβαστή και να της υποδεικνύεται με σεβασμό ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Η ιδέα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος προβλέπει ένα κοινό νόμισμα, και αυτή τη στιγμή διακυβεύονται πολλά στη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά δεν θέλει να περιγράφει αρνητικά σενάρια, όπως αναφέρει και υπογραμμίζει πως αν οι δύο πλευρές κάνουν βήματα προσέγγισης, είναι δυνατή μια λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ