Κατρούγκαλος: «Μπορούμε να προχωρήσουμε σε 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο»

Κατρούγκαλος: «Μπορούμε να προχωρήσουμε σε 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο»
Στα 22 εκατ. ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση το κόστος της επαναφοράς 4.000 διαθέσιμων και απολυμένων στο Δημόσιο, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι από τις 4.000 το χαρτί της απόλυσης έχουν πάρει μόνο 2.000 και από αυτούς οι 1.000 μένουν έξω από την μισθοδοσία του Δημοσίου γιατί οι υπόλοιποι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις και εξακολουθούν να πληρώνονται.

«Το κόστος της επαναφοράς υπολογίζεται σε περίπου 22 εκατ. ευρώ. Θα ήταν 33 εκατ. ευρώ αλλά αφαιρούνται τα 9,5 εκατ. που καταβάλλονται λόγω των προσωρινών δικαστικών αποφάσεων», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι το κόστος αυτό είναι περίπου το μισό συγκριτικά με τα 50 εκατ. ευρώ που «γλιτώνουμε περιορίζοντας τις στρατιές των συμβούλων των υπουργών από 1.200 σε 550».

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως αν τεθεί από τους θεσμούς θέμα σχετικά με τις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για φέτος θα πει ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε και σε 15.000 προσλήψεις γιατί εξοικονομήσαμε το κόστος της επαναφοράς από ένα ισοδύναμο μέτρο».

Τέλος σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπει την άμεση επαναφορά τους και αυτό αποτελεί, όπως είπε, «κόκκινη γραμμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ