Επίθεση από Ποτάμι: Η κα Κωνσταντοπούλου διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία

Επίθεση από Ποτάμι: Η κα Κωνσταντοπούλου διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία
Σφοεδρή επίθεση κατά της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας την ότι διέλυσε την κοινοβουλευτική διαδικασία -και με τον ρόλο του κομματικού εγκάθετου (ποιανού κόμματος αλήθεια;) δεν έδωσε το λόγο στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ούτε πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού αλλά ούτε και μετά, όπως επίμονα της ζητήθηκε.

Ανάμεσα σε αυτά, που ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε σκοπό να πει ως απάντηση στον Πρωθυπουργό είναι και τα εξής:

«Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε προφανώς ένα άλλο νομοσχέδιο και μάλλον δεν είναι ενήμερος για το πώς κατέληξε η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησής του. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι μόνο τα 4 από τα 37 άρθρα του νομοσχεδίου αναφέρονται στην «ανθρωπιστική κρίση», τα υπόλοιπα 33 διευθετούν κυρίως την κομματική και κυβερνητική κρίση».

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την ομιλία του Πρωθυπουργού «προεκλογική» με συνθήματα και ατάκες που συχνά επαναλάμβανε όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όμως αυτή τη στιγμή, σε αυτή τη χώρα, ο Πρωθυπουργός όφειλε να απαντήσει στην αγωνία της κοινωνίας που βλέπει την οικονομία να διαλύεται και την υπόλοιπη Ευρώπη να κοιτά ως παρείσακτους τους Έλληνες. Σε αυτή την αρνητική ατμόσφαιρα συνεισφέρουν τα μάλα στελέχη και βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που αμφισβητούν ευθέως την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και μιλούν ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στην δραχμή» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

«Ο Πρωθυπουργός είχε μία μοναδική ευκαιρία να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι περιμένει από τις δύο συναντήσεις που έρχονται, τόσο την αυριανή «πενταμερή» στις Βρυξέλλες όσο και τις συνομιλίες που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με την κ.Μέρκελ. Θα έπρεπε σήμερα να αντιπαρατεθεί δημοσίως και κατηγορηματικά με όλους αυτούς που συνεχίζουν να μιλούν στην Ελλάδα και την Γερμανία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. «Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά εξαρτάται από τους Έλληνες» είναι το μότο των ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι μάλιστα μιλούν και για την προίκα που θα μας δώσουν για να πορευτούμε μόνοι μας» σημειώνει ο επκεφαλής του Ποταμιού.

«Αντί λοιπόν ο κ.Τσίπρας να διαλύσει τις εφιαλτικές σκιές ενός grexit ή graccident επανέλαβε κενές υποσχέσεις και αρνήθηκε να δώσει ένα σαφές πλαίσιο για το τι διεκδικούμε από τους εταίρους μας» προσθέτει ο ίδιος.