Μπαράζ επαφών Τσίπρα τις επόμενες ημέρες

Μπαράζ επαφών Τσίπρα τις επόμενες ημέρες
Μια σειρά από συναντήσεις θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα, αναμένεται να συναντηθεί με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα συναντηθεί με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, οπού θα θέσει το χρηματοδοτικό κενό της χώρας στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης.

Από γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους αναφέρεται ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού αποσκοπεί στην επιτάχυνση της υλοποίησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

«Η συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα, θα είναι συνάντηση ουσίας, και όχι για να βγουν κάποιες φωτογραφίες στο Βερολίνο» τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Προφανώς και θα τεθεί το θέμα της ρευστότητας» πρόσθεσε.

Μετά το κρίσιμο ραντεβού με την Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με «Τα Νέα», θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα στις 8 Απριλίου, καθώς το Κρεμλίνο απάντησε θετικά στο αίτημα του πρωθυπουργού.