Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες από ό,τι νομίζετε

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες από ό,τι νομίζετε
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τις κατηγορίες που ήθελαν ο υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε να κάνει προσβλητικές δηλώσεις σε βάρος του Έλληνα ομολόγου του, Βαρουφάκη.

«Aπόλυτα λανθασμένα» χαρακτήρισε στη Deutsche Welle εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Σόιμπλε φέρεται να αποκάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του «ανόητα αφελή».

Παραθέτοντας την ακριβή διατύπωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην επίμαχη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δηλώσει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, ότι δεν θεωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη αφελή σε θέματα επικοινωνίας. Δίνοντας το στίγμα της όλης συνέντευξης στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικού την χαρακτήρισε ως ένα «κλασσικό παράδειγμα» συνεντεύξεων που δίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όπου μιλάει με πολύ χιούμορ.

«Ο κ. Βαρουφάκης συμπεριφέρεται ορθά»

Ερωτηθείς από τη Deutsche Welle για τη σχέση μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του κ. Βαρουφάκη, το στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι για μια σειρά ζητήματα οι δύο υπουργοί έχουν διαφορές.

Αυτό όμως δεν επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους και την εκτίμηση που τρέφει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον Έλληνα συνάδελφό του. Παραπέμποντας στην κατ' ιδίαν συνομιλία που είχαν την Τρίτη (10/03/2015) οι δύο υπουργοί και η οποία διήρκεσε πολύ ώρα, ο εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «δεν κάθεσαι να μιλήσεις τόση ώρα με κάποιον τον οποίο δεν εκτιμάς».

Σε ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ενοχλείται» κατά καιρούς από τη συμπεριφορά του κ. Βαρουφάκη, ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η συμπεριφορά του Έλληνα υπουργού απέναντι στον Γερμανό συνάδελφό του ήταν πάντα «ορθή», για να συμπληρώσει ότι «οι σχέσεις Σόιμπλε-Βαρουφάκη είναι καλύτερες απ' όσο νομίζετε».

ΠΗΓΗ:Deutsche Welle