Σακελλαρίδης: «Πράσινο φως» από Eurogroup στις 7 μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση

Σακελλαρίδης: «Πράσινο φως» από Eurogroup στις 7 μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η κυβέρνηση
Ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα του σημερινού Eurogroup εμφανίζεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, να κάνει λόγο για θετική εξέλιξη στη συνεδρίαση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι το Eurogroup έδωσε το "πράσινο φως" στις 7 μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι «δεν υπάρχει και δεν προκύπτει από πουθενά ότι θα έρθουν εκπρόσωποι της τρόικας στην Ελλάδα".

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι την Τετάρτη ξεκινούν στις Βρυξέλλες οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εμπλουτίσει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις με μια σειρά από άλλες εξειδικευμένες προτάσεις.

Σε αυτές, όπως διευκρίνισε, περιλαμβάνονται προτάσεις σχετικά με το πρόβλημα της ρευστότητας και «με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε δίκαια να αυξήσουμε τη ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου». Εξήγησε ακόμη ότι «η βασική φορολογική μεταρρύθμιση έχει να κάνει με τις τριγωνικές συναλλαγές».

Για το χρηματοδοτικό, ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πλήρως και την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και ό,τι άλλες χρηματοδοτικές απαιτήσεις υπάρχουν από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Μίλησε ακόμη για επιθέσεις και χτυπήματα "και κάτω από τη μέση" στον Γιάννη Βαρουφάκη αναφέροντας συγκεκριμένα τα περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.