Σαμαράς: Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της

Σαμαράς: Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.


Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.

«Ονόμασαν την τρόικα "θεσμούς", βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.

"Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από τον Ροζ Πάνθηρα" συμπλήρωσε δηκτικά, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Βαρουφάκη απλοί πολίτες να μετατραπούν σε καλυμμένους ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή.

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά», ανέφερε, χειροκροτούμενος από τα στελέχη της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός. «Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως "θύμα ανατροπής", αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

Το ζήτημα ηγεσίας στη ΝΔ έκλεισε

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το ζήτημα της ηγεσίας του κόμματος το έθεσε πρώτος ο ίδιος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι κανείς εκ των βουλευτών της Ν.Δ. δεν έθεσε ανοικτά ζήτημα παραίτησής του από τον προεδρία.

«Ως εκ τούτου το θέμα έχει κλείσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Κατηγόρησε μάλιστα όσους ανακινούν το ζήτημα της ηγεσίας, αλλά και εκείνο του εκτάκτου συνεδρίου, βοηθούν στην πράξη τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του κάνουν δώρο την εσωστρέφεια στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.